Info

Dokazao da je s hotelom kupio i terasu: Uklanjanje kioska, novi sjaj omiljenoj letnjoj bašti

Autor: Jovana Mladenović
10:09 | Četvrtak, 15 09 2016

Nakon decenijskog sudskog spora sa lokalnom samoupravom doneta je presuda u korist vlasnika hotela "Kragujevac", kojom mu se konačno priznaje da je kupujući hotel kupio i terasu, pa se otpočelo sa uklanjanjem kioska ispred ovog objekta, koji će, kao i ulične tezge, biti izmešteni na plato ispred suda.

Još od kad je 2005. godine kupio hotel za milion evra, namera vlasnika Milorada Božovića je da uredi terasu, ali to nije bilo moguće jer je bio u toku sudski spor sa lokalnom samoupravom, zbog neuređenih imovinskih odnosa. Parcela na kojoj su terasa i parkiralište bila je sporna jer je na gradskom građevinskom zemljištu datom hotelu na korišćenje, a ne u vlasništvo, pa je tek naknadno, nakon avionskog snimanja 2006. godine, upisana u karastar. Sada, kada je sve rešeno u Božovićevu korist, konačno se može kompletirati renoviranje ovog ugostiteljskog objekta.

Kiosci i tezge prodavaca čarapa, knjiga, naočara i suvenira sele se na plato ispred suda. Tu su ljudi koji godinama na ulici zarađuju novac da prehrane porodice i, mada su navikli na dosadašnje prodajno mesto, ne bune se ni što će dobiti novo. I Kragujevčani su navikli da ih tu viđaju, ali će ih sigurno više radovati činjenica da će terasa hotela, nekada jedna od omiljenih letnjih bašta, zablistati novim sjajem.