Info

Imaju samo 14 i 16 godina: Ukrali automobile, obili firmu i radionicu

Autor: Jovana Mladenović
11:36 | Ponedeljak, 15 04 2019

Mladići iz Čačka stari samo 14 i 16 godina sumnjiče se za krađu vrednu 230.000 dinara - obijanje jedne firme iz Kragujevca iz koje su ukrali građevinski materijal i provaljivanje u radionicu u tržnom centru iz koje su otuđili alat za obradu drveta. Takođe, pod sumnjom su i za krađu tri putnička automobila. Protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv dvojice maloletnika iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa, krađa, kao i tešku krađu u pokušaju. 

Sumnja se da su šesnaestogodišnjak i četrnaestogodišnjak obili prostorije jedne firme u Kragujevcu i iz nje ukrali građevinski materijal, kao i da su provalili u jednu radionicu u tržnom centru u Kragujevcu i iz nje ukrali alat za obradu drveta. Vrednost ukradenih predmeta procenjuje se na oko 230.000 dinara.

Ovi maloletnici su, kako se sumnja, u aprilu na području Kragujevca ukrali i dva putnička vozila „Opel astru“ i „Alfa romeo“, koja nisu bila zaključana. Policija je pronašla ukradene automobile i vratila ih vlasnicima.