InfoFoto: Grad Kragujevac

InfoKG otkriva: Evo kada će početi izgradnja novog stadiona "Čika Dača" (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 24 09 2021

U toku su pripreme za izgradnju novog stadiona u Kragujevcu, u koji će država uložiti oko 70 miliona evra. Izgradnja bi trebalo da startuje tokom sledeće godine. Prva utakmica na novom stadionu trebalo bi da bude odigrana sredinom 2024.

Stadion “Čika Dača”, izgrađen 1957., uskoro će biti srušen, a na njegovom mestu biće izgrađen novi velelepni stadion. Prostiraće se na površini od 26.000 kvadrata. Imaće oko 20.000 mesta, a tribine će biti natkrivene. 

Projektant koji nam radi čitavu projektno-tehničku dokumentaciju, sprema se za predaju građevinske dozvole. To je poslednja lestvica. Nakon toga, biramo novog projektanta za izvođenje radova, tako das mo veoma blizu ostvarenja jednog velikog sna“, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Stadion će se graditi po svim UEFA standardima, koji će omogućiti odigravanje najzahtevnijih međunarodnih fudbalskih utakmica. 

Izgradnja novog stadiona će doprineti da se klub dalje razvija u skladu sa najboljim klubovima u Evropi. Mislim da je to nešto što će doneti jedan poseban i drugačiji izgled, mislim da će celokupan grad živnuti”, izjavio je direktor FK “Radnički 1923”, Nikola Fržović.

Novom stadionu raduju su fudbaleri kragujevačkog Radničkog zbog boljih uslova za trening i odigravanje utakmica. 

To će nam dati podstrek da se radi još bolje i angažovanije

Jedva čekamo da dođe do izgradnje novog stadiona i da dočekamo našu reprezentaciju da neke mečeve igra i u našem gradu”, kaže Marko Mirić.

To će biti dodatni motiv za sve nas, da se pokažemo u što boljem svetlu na svakoj utakmici”, rekao je Stevan Kovačević.

Srećni su i Kragujevčani što će „Čika Dača“ dobiti potpuno novi sjaj. 

Grad Kragujevac zaslužuje da ima lep stadion i da dođe što više gledalaca

Raduje me sve što je novo, što će da učini život lepši Kragujevčanima

Sigurno da ćemo tada češće posećivati utakmice i povešću i ćerkicu da vidi kako izgleda ta atmosfera

Zahvaljujući državi koja ulaže 70 miliona evra, po prvi put će jedan stadion u Kragujevcu imati reflektore, pa će utakmice od sredine 2024. konačno moći da se igraju i u večernjim terminima.

Galerija slika