Info

Ingolšat donirao savremenu ginekološku stolicu Domu zdravlja

Autor: InfoKG
14:00 | Ponedeljak, 22 10 2018

U okviru proširenja saradnje između gradova Ingolšata i Kragujevca na oblast zdravstva, Dispanzeru za žene Doma zdravlja je uručena savremena ginekološka stolica, donacija pobratimskog grada. 

Ovu zdravstvenu ustanovu posetila je delegacija grada Ingolšata koju su činili Gabriel Engert, referent za kulturu i obrazovanje Ingolštata i Kristijan Lange, predstavnik gradskog veća.

Tokom posete predstavnici Ingolšata razgovarali su sa direktorom Doma zdravlja dr Vasilijem Antićem i dr Ivicom Magdić, načelnikom Službe za zdravstvenu zaštitu žena i zaključeno je da donacije iz Nemačke mogu biti veoma dragocene za naš zdravstveni sistem, ovoga puta naročito za pacijentkinje.

Donacija je višestruko značajna za pacijentiknje ali i za lekare jer će preglede ubuduće učiniti lakšim i savremenijim. Očekujemo da se saradnja u oblasti zdravstvene zaštite nastavi, a od naročite je važnosti razmena znanja i iskustva lekara razvijenih zemalja kao što je Nemačka kako bismo ih primenili u našem zdravstvenom sistemu i unapredili zdravstvenu zaštitu naših građana, rekao je direktor Doma zdravlja dr Antić.

Saradnja između dva pobratimska grada traje od 2001. godine.