InfoFoto: parlament.gov.rs

Iz Kragujevca OSMORO poslanika u Skupštini Srbije

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 07 02 2024

Među 250 poslanika, kojima je na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije potvrđen mandat, nalazi se i osmoro iz Kragujevca. To su prof. dr Slobodan Milisavljević, Nataša Jovanović, Miroslav Petrašinović, Edis Durgutović, Biljana Ilić Stošić, Slavica Đukić Dejanović, Dalibor Jekić i Slađana Radisavljević.  

U Skupštini Srbije juče je konstituisan novi saziv republičkog parlamenta. Verifikaciona komisija potvrdila mandat za svih 250 poslanika. Burno je bilo na toj sednici, pa je jedan deo poslanika položio i potpisao zakletvu u sali, a drugi je napustio zasedanje i zakletvu položio u skupštinskom holu. 

Konstitutivno zasedanje obeležili su negodovanje, pištaljke i transparenti kandidata za poslanike sa liste "Srbija protiv nasilja", kao i parole sa galerije iz redova "Srbija ne sme da stane". 

Od 250 poslanika u novom sazivu Skupštine Srbije, osmoro je iz Kragujevca. 

Iz Kragujevca najviše predstavnika ima Srpska napredna stranka u Skupštini Srbije, a to su direktor ovdašnjeg Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr Slobodan Milisavljević, poslanica u prethodnom sazivu republičkog parlamenta, Nataša Jovanović, bivši predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić. Tu je i Edis Durgutović iz Socijaldemokratske partije Srbije. 

U Skupštini Srbije našla se i prof. dr Slavica Đukić Dejanović iz Socijalističke partije Srbije. 

U republičkom parlamentu su i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Dalibor Jekić, kao i predsednica Novog DSS-a u Kragujevcu, Slađana Radisavljević.