InfoFoto: parlament.gov.rs

Kragujevac će imati OSAM narodnih poslanika u Skupštini Srbije

Autor: InfoKG
09:15 | Sreda, 20 12 2023

Grad Kragujevac će imati OSAM narodnih poslanika u novom sazivu Skupštine Srbije, a to su prof. dr Slobodan Milisavljević, Nataša Jovanović, Miroslav Petrašinović, Edis Durgutović, Biljana Ilić Stošić, Slavica Đukić Dejanović, Dalibor Jekić i Slađana Radisavljević.  

Shodno izbornom rezultatu na parlamentarnim izborima, iz Kragujevca najviše predstavnika imaće Srpska napredna stranka u Skupštini Srbije, a to su direktor ovdašnjeg Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr Slobodan Milisavljević, koji se nalazio na 26. mestu, poslanica u prethodnom sazivu republičkog parlamenta, Nataša Jovanović, koja je bila na 45. mestu, bivši predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, koji se nalazi na 61. mestu, Edis Durgutović iz Socijaldemokratske partije Srbije, kolaicionog partnera SNS-a, koji je bio na 87. mestu i  načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić, koja je bila na 124. mestu. 

U Skupštini Srbije naći će se i prof. dr Slavica Đukić Dejanović iz Socijalističke partije Srbije. 

U republičke skupštinske klupe sešće i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Dalibor Jekić, koji je bio na listi koalicije Srbija protiv nasilja.

Mesto u Skupštini Srbije među poslanicima naći će i predsednica Novog DSS-a u Kragujevcu, Slađana Radisavljević, koja je bila peta na listi koalicije te stranke i POKS-a, koju je predvodio Miloš Jovanović.