Info

IZBORI: FILUM-u je mesto u zgradi starog suda - "Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac! Šumadijski blok 21 - Crnogorska partija"

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 05 12 2023

"Od osnivanja Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu 2002. godine promenile su se mnoge vlasti, ali nijedna nije imala sluha za probleme FILUM-a, već se sve svelo na prazne reči i obećanja", navode okupljeni na listi "Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac! Šumadijski blok 21 - Crnogorska partija".

Saopštenje koje potpisuje Dragana Kapor, kandidat za odbornika na listi "Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac!", u nastavku prenosimo u celosti:

Govoreći o istorijatu Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, Dragana Kapor, kandidat za odbornika na listi broj 9 - Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac! Šumadijski blok 21 - Crnogorska partija, je podsetila da je sve počelo sada već davne 1996. Kao deo tada još uvek Filološkog fakulteta u Beogradu, stotinak studenata je verovalo da zajedno sa svojim profesorima ispisuju istoriju Kragujevca ali i svog budućeg fakulteta.

Dragana Kapor je naglasila da je Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu osnovan 23. aprila 2002. godine i da su se od tada do danas mnoge vlasti promenile u gradu, ali da nijedna nije imala sluha za probleme FILUM-a, već se sve svelo na prazne reči i obećanja.

„Šumadijski blok 21 se zalaže da se FILUM-u dodeli zgrada starog suda, čime bi se rešio višedecenijski problem studenata i profesora, a centar grada bi dobio novu energiju, jer upravo su studenti FILUM-a jedni od onih koji Kragujevac na najbolji mogući način prezentuju širom sveta“, istakla je Dragana Kapor, kandidat na listi broj 9, Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac i pozvala sve građane da izađu u što većem broju na izbore koji će biti 17. decembra.

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.