InfoFoto: Nova snaga Kragujevca

IZBORI: Nešić - "Da li želimo da Kragujevac kao i Zrenjanin ostane bez vode za piće?"

Autor: InfoKG
08:00 | Sreda, 22 11 2023

Nikola Nešić, kandidat za gradonačelnika ispred izborne liste Nova snaga Kragujevca i narodni poslanik, u oktobru je prijavio Ministarstvu za zaštitu životne sredine da je jezero Gruža zagađeno i zatražio od njih da to provere, jer su po zakonu obavezni. Međutim, do danas nije dobio odgovor.

Saopštenje u nastavku prenosimo u celosti:

Da li ministarstvo zna da 70% Kragujevčana pije vodu sa Gružanskog jezera? Već mesecima izražavamo zabrinutost što u ovom jezeru intenzivno “cvetaju” cijanobakterije, a koje bi mogle da ispuštaju toksine veoma štetne po zdravlje ljudi, biljni i životinjski svet. 

Cijanobakterije se uočavaju po površini vode u vidu prevlaka zelene ili plavozelene boje. Jezerom se širi izuzetno neprijatan miris, i zato je nephodno da se hitno sprovedu sve neophodne analize i utvrdi da li bakterije ispuštaju toksine, koliko su ti toksini štetni i da preuzme sve neophodne korake kako bi se bakterija uklonila iz jezera. Nikola Nešić je odlaskom na lice mesta video da se situacija nije popravila do danas.

Da li to Ministarstvo za zaštitu životne sredine čeka da Kragujevac kao Zrenjanin ostane bez vode za piće?

Zato je neophodno da 17. decembra donesemo promene u Kragujevac i podržimo listu broj 8, a na parlamentarnim listu broj 7. Srbija protiv nasilja.

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.