InfoFoto: Printscreen - RTK

IZBORI: Završni predizborni skup SNS-a u Kragujevcu - Vučić: Pobedićemo zajedno, penzije u Srbiji će biti 650, a plate 1.400€

Autor: InfoKG
18:45 | Četvrtak, 14 12 2023

Predsednik Republike Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je sa završnog mitinga koalicije okupljene oko liste "Srbija ne sme da stane" u Kragujevcu da neće biti zadovoljan ničim osim osvajanjem apsolutne većine u parlamentu kako bi zemlja imala mir i stabilnost i kako bi bilo moguće doneti važne odluke, objavljeno je na sajtu Srpske napredne stranke.

"Ja očekujem da ih pobedimo. Da ih pobedimo i da obezbedimo apsolutnu većinu u Skupštini Srbije. Više od 125 mandata, kako bi Srbija imala mir i stabilnost i kako bi znala kojim putem će da ide. Zato od vas tražim da se angažujete i da ih pobedimo ubedljivije nego ikada. Apsolutna većina. Drugim nismo zadovoljni", poručio je predsednik Vučić.

Izjavio je i da opozicija zna da će izgubiti na izborima u nedelju i za to već priprema planove i poručio im da vlast u Srbiji može da se osvaja samo narodnom voljom.

"Mnogo smo kampanja imali, ova je bila teška. Uglavnom su je vodili na prljav način, vređajući naše porodice, napadajući našu zemlju, nazivajući je zverinjakom, nazivajući ne samo svoje protivnike, već i sve koji nisu saglasni sa njima umobolnim ljudima. To im je najnoviji zaključak od juče. A ja ovde i na svakom drugom mestu vidim divne ljude, vidim Srbiju, kao i one koji vole Srbiju više od bilo koga", rekao je predsednik Vučić.

Poručio je da ti ljudi nisu umobolni već da upravo oni predstavljaju Srbiju.

"I ja večeras neću mnogo da govorim o političkim protivnicima, jer čini mi se da su oni sve rekli o sebi. Reći ću nešto o njihovim planovima. Znaju oni da će u nedelju Srbija da pobedi, što znači da će još četiri godine da budu bez vlasti. Znaju oni to dobro i zato su spremili svoje planove, koji su takođe planovi protiv Srbije", rekao je predsednik Vučić.

Kako je rekao, već u nedelju posle 21.00 časa, glavni Đilasov potrčko Miloš Jovanović, izaći će i reći kako su pobedili u Beogradu.

"I valjda misle da će time nekoga da uplaše, pa će da zauzimaju institucije. U Srbiji će vlast da se osvaja samo vašom voljom, narodnom voljom, voljom građana Srbije. Mi ćemo našim protivnicima da čestitamo ako izgubimo. A od njih čestitke i ne očekujemo. Očekujemo čestitke od naroda zato što ćemo Srbiju da vodimo pošteno, odgovorno i ozbiljno", naglasio je predsednik Vučić.

Istakao je da neće Srbija da se vraća u godine katančenja fabrika, uništavanje privrede i Kragujevca i čitave Šumadije.

"Srbija hoće moderne puteve, auto-puteve, pruge, bolnice, kliničke centre. Srbija hoće i auto-put Karađorđe, hoće vezu Topole i Kragujevca. Šumadija hoće da ide napred", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić zahvalio se gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću na prisustvu skupu u Kragujevcu i njegovoj podršci.

Dodao je da je program opozicije samo rušenje Aleksandra Vučića i da nemaju nikakvu političku platformu, posebno oko važnih pitanja kakvo je Kosovo i Metohija.

Predsednik Vučić je još jednom ponovio da će penzije od januara porasti 14,8 odsto, a da će do kraja mandata 2027. godine one biti 650 evra, kao i da će prosečna plate tada dostići nivo od 1400 evra.

"Srbija ima veliku priliku da u naredne četiri godine napravi najveći rast u svojoj istoriji", naglasio je predsednik Vučić.

Dodao je da je njegova želja da građani žive bolje nego sada i da svaki put može da ih pogleda u lice.

Naglasio je da je uvek gledao da sačuva sve što je mogao u nemogućim uslovima i da pomogne narodu, a da u isto vreme ne bude ugrožen ekonomski napredak.

"Za našu zemlju je važno da čuvamo stabilnost. Da čuvamo mir. Ali je strašno važno da čuvamo samostalnost u odlučivanju, svoju nezavisnu i suverenu politiku. Da vi, građani Srbije, donosite odluke, a ne ambasadori i strani centri moći", naglasio je predsednik Vučić.

Takođe, naglasio je i da je predstojeći sajam "EXPO 2027" prilika za Srbiju da napreduje i doživi pravi procvat.

"I Kragujevac će ponovo da proizvodi automobile. I ponovo da podiže Srbiju iz prelepe Šumadije", poručio je predsednik Vučić.

Predizborni skup u Kragujevcu završen je vatrometom, a pušteni su i baloni u bojama srpske zastave.

Izvori: Srpska napredna stranka, Tanjug, TV Vesti 

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.