Info

Javni poziv za učešće u programu podrške za uvođenje i sertifikaciju ISO standarda

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Petak, 22 07 2022

U okviru projekta „Jačamo podršku preduzećima – radimo na održivom rastu MSP u Šumadiji i zapadnoj Srbiji“ raspisan je javni poziv za unapređenje poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća, koji obuhvata obuku, pripremu i uvođenje sistema menadžmenta kvalitetom (QMS). Rok za podnošenje prijava na obuke je 20. avgust.

Program finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO Plus a sprovodi Biznis Inovacioni Centar Kragujevac, u partnerstvu sa Business Innovation Programs, u cilju unapređenja konkurentnosti i održivosti malih i srednjih preduzeća iz Šumadije i zapadne Srbije.

Pravo učešća u javnom pozivu imaju sva mikro, mala i srednja preduzeća iz regiona Šumadije i zapadne Srbije, koja imaju potrebu za sticanjem dodatnih znanja iz upravljanja kvalitetom, pripremom i uvođenjem odgovarajućeg ISO standarda. 

Radi poboljšanja procesa, usluga i proizvoda mikro, malih i srednjih preduzeća i usklađivanje poslovanja sa odabranim ISO standardom, projektom je predviđena trodnevna obuka za maksimalno 20 profesionalaca iz biznisa i industrije u oblasti kvaliteta, kontrole kvaliteta i upravljanja kvalitetom QMS. Za minimum pet kompanija projekat će obezbediti i ekspertsku pomoć za pripremu za uvođenje sistema kvaliteta ISO 9001 ili drugog relevantnog standarda a kompanijama koje su prošle pripremu za ISO sertifikaciju projekat će pokriti troškove standarda ISO 9001, drugog relevantnog standarda ili resertifikacije u zavisnosti od raspoloživih finansijskih sredstava.

Prilikom selekcije za učestvovanje u programu u obzir će se uzeti preduzeća koja ispunjavaju kriterijume tržišnog potencijala i razvoja postojećih kapaciteta, zatim održivosti i operativnih kapaciteta i kriterijum uticaja na zajednicu odnosno društveno odgovornog poslovanja.

Dodatne informacije o konkursu i dokumentaciji koja je potrebna za prijavljivanje nalaze se na sajtu Biznis inovacionog centra.