Info

Bespovratno: EU opredelila 4,5 miliona evra za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Ponedeljak, 04 06 2018

EU je opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u pojedinim regionima naše zemlje, među kojima je i Šumadija. Tim povodom, informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava ozganizovao je u Biznis inovacionom centru Razvojni program EU PRO. Poziv je otvoren do 6. jula.

Razvojni program EU PRO organizovao je u Biznis inovacionom centru informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima za koji je Evropska unija opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionu Šumadije i Zapadne Srbije i regionu Južne i Istočne Srbije. 

Cilj informativne sesije je da se zainteresovani preduzetnici  upoznaju sa programom podrške i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata, do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja. 

"Predstavljamo Javni poziv za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, koji se primarno odnosi na nabavku opreme i uvođenje komplementarnih usluga. Evropska unija je izdvojila značajna finansijska sredstva u iznosu od 4,5 miliona evra, a poziv je otvoren do 6. jula kada zainteresovani treba da predaju koncepte predloga projekta. Poziv je namenjen prevashodno preduzetnicima mikro i malih preduzeća koji su registrovani na teritoriji 99 lokalnih samouprava u kojima se sprovodi program, u regionima Šumadija i zapadna Srbija, Južna i istočna Srbija. Pored toga, potrebno je da su registrovali svoje biznise u proteklih pet godina. Od korisnika programa se očekuje da obezbede ušešće u iznosu od 20 odsto ili 30 odsto, u zavisnosti od toga kada su registrovani", objasnila je Olivera Kostić ispred programa EU PRO.

Detaljne informacije o pozivu kao i formulare za predlog projekta mogu se preuzeti sa internet stranice www.eupro.org.rs.