InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

JKP Šumadija nabavlja mehanizaciju, ulaganja u opremu RTK - Zasedao Privremeni organ grada Kragujevca

Autor: InfoKG
13:15 | Četvrtak, 21 12 2023

Na 32. sednici Privremenog organa grada Kragujevca donete su značajne odluke vezane za funkcionisanje JKP Šumadija, Radio televizije Kragujevac i preduzeća Slobodna zona Šumadija.

Kada je u pitanju Javno-komunalno preduzeće Šumadija, reč je o investicionim ulaganjima koja se povlače preko kreditne linije KfW za nabavku mehanizacije i mašina za odvoženje komunalnog otpada što će doprineti čistijem i boljem uređenju našeg grada.

Ulaganje u opremu Radio televizije Kragujevac doprineće boljem i kvalitetnijem programu ove medijske kuće, rekao je Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa. 

Odluka koju smo danas doneli vezano za Slobodnu zonu Šumadija i kojom smo imenovali lica u organ upravljanja tog preduzeća, a radi proširivanja obuhvata Slobodne zone Šumadija, jer očekujemo dolazak novih investitora na području grada Kragujevca, pored širenja područja Slobodne zone Šumadija znatno će uticati i na umnožavanje organizacione strukture, kao i način funkcionisanja same Slobodne zone, istakao je Petrašinović.

Na današnjoj sednici članovi Privremenog organa dali su i saglasnost na izmene Finansijskog plana Muzičkog centra u Kragujevcu za 2023. godinu.