InfoFoto: Arhiva

Još jedan skup PRAVDA ZA NIKOLINU kod “BIG-a”

Autor: InfoKG
12:00 | Subota, 04 02 2023

Skup građana pod nazivom “Pravda za Nikolinu” biće održan sutra u minut do 12 sati na platou Šoping centra “BIG Fashion”. Skup organizuju porodica i prijatelji tragično nastradale Nikoline Janković, jer, kako kažu, njen ubica je i dalje na slobodi. 

Porodica i prijatelji trinaestogodišnje Nikoline Janković, koja je tragično izgubila život nakon udara na pešackom prelazu, okupiće se po četvrti put sutra simbolično u minut do 12 kod Šoping centra “BIG Fashion”.

Na skupu apelujemo da Nikolinin ubica bude odmah pritvoren zbog težine dela, nepokazivanja empatije, nepružanja pomoći na licu mesta i uznemiravanja ogromnog dela javnosti, pogotovo jer su dve škole u blizini. Da se podigne svest javnosti o blagim kaznama koje se u praksi izriču počiniocima teških krivičnih dela sa fatalnim ishodom. Apelovaćemo na sudstvo da uzme u obzir uznemirenost javnosti, kao i činjenicu da blaga kaznena politika dovodi do toga da se svakoga dana dese udesi koji odnose zivote, a neretko decu pešake. Apelujemo na državne organe da reaguju i da se pooštri kaznena politiku imajući u vidu da se trenutno rade izmene zakona o bezbednosti saobraćaja”, izjavila je Vera Janković i dodala da će na skupu govoriti i roditelji drugih preminulih pešaka.

Inače, razočarani i poniženi blagim kaznama za ubistva dece u saobraćaju, roditelji Nikoline Janković su pokrenuli online Pravda za Nikolinu, koju je do sada potpisalo skoro 14.000 ljudi. 

Peticijom traže hitne izmene zakona o bezbednoisti saobraćaja na putevima i krivičnog zakonika.

Ukoliko želite da podržite porodicu Janković u naporima da čovek koji je automobilom udario njihovu ćerku, nakon čega je ona preminula, bude iza rešetaka do okončanja suđenja, a ne na slobodi, možete “potpisati” peticiju ovde: Pravda za Nikolinu.