InfoFoto: Facebook/Vera Jankovic

PRAVDA ZA NIKOLINU: Protest građana kod “BIG-a”

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 13 01 2023

Skup građana pod nazivom “Pravda za Nikolinu” biće održan sutra u 11:59 sati, na uglu ulice Prve šumadijske brigade i Bulevara kraljice Marije, kod Šoping centra “BIG Fashion”. Skup organizuju porodica i prijatelji tragično nastradale Nikoline Janković. 

Trinaestogodišnja Nikolina Janković je na mestu na kom se organizuje skup  teško povređena 7. decembra kada ju je na pešačkom prelazu udario automobil za čijim volanom je bila osoba koja je posle 48 sati zadržavanja puštena da se brani sa slobode. Nažalost, 20 dana kasnije Nikolina je preminula, a vozač je i dalje na slobodi. 

Ovim skupom želimo da skrenemo pažnju i javnosti ali i nadležnih o potrebi da se odgovorni za ovakva krivična dela što pre sklone sa ulice i iste te ulice učine bezbednim za sve druge učesnike u saobraćaju. Želimo da nijedna porodica više ne strepi dok su im deca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga”, navodi se u pozivu za skup “Pravda za Nikolinu”. 

Inače, mama trinaestogodišnje Nikoline, koja je preminula od posledica nesreće kada ju je na peščakom prelazu kod Šoping centra “Big Fashion” početkom decembra udario automobil, Vera Janković kaže za InfoKG da je sedamdesetogodišnji vozač autombila na slobodi, da mu najverovatnije nije oduzeta vozačka dozvola i da je njena porodica u strahu i osećaju se nebezbedno. Apeluju da čovek koji je usmrtio Nikolinu bude pritvoren do okončana suđenja. Opširnije ovde: Nikolinina mama za InfoKG: Čovek koji je usmrtio moju ćerku je na SLOBODI, STRAHUJEMO…