InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj i grad ulažu 7,7 MILIONA u DVA projekta u Kragujevcu

Autor: InfoKG
09:30 | Utorak, 02 04 2024

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj i grad Kragujevac ulažu više od 7,7 miliona dinara u realizaciju dva projekta. To su izrada projektno-tehničke dokumentacije za auto-moto karting stazu i kupovina mašina za preduzeće “Šumadija” d.o.o. za pravljenje platformi za osobe sa invaliditetom.

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović sa ministrom za ravnomerni regionalni razvoj, Edinom Đerlekom potpisao je u Palati Srbije Ugovor o dodeli sredstava za realizaciju dva projekta – „Projekat za auto-moto karting stazu u Kragujevcu“ i „Investiranje u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija“ d.o.o. - druga faza“.

Podrškom Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj koje je finansiralo izradu projektno-tehničke dokumentacije dobili smo priliku da naš grad prvi put u istoriji dobije karting stazu. Prvi bitan korak za realizaciju ovog projekta bio je obezbeđivanja same lokacije, što je Grad Kragujevac ispunio. Zahvaljujući ovoj podršci završavamo i drugi važan korak koji će omogućiti da u narednom periodu imamo pripremljenu dokumentaciju i sprovedemo dalju implementaciju ovog velikog projekta”, rekao je Stevović.

Što se tiče drugog projekta za investiranje u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija“ d.o.o, Stevović je rekao da je on izuzetno važan za Grad, jer za cilj ima da omogući kupovinu odgovarajućih mašina za pravljenje platformi za osobe sa invaliditetom. 

Projektom "Investiranje u rast proizvodnje preduzeća "Šumadija" d.o.o. - druga faza" predviđena je nabavka mašine savijačice za cevi sa setom alata radi brže, bezbednije i preciznije proizvodnje metalnih proizvoda i delova, pre svega pristupnih rampi za osobe za invaliditetom. „Šumadija“ d.o.o. bi sa takvom opremom bilo jedno od retkih, ako ne i jedino preduzeće u Srbiji koje se specijalizovano bavi pravljenjem ovih vrsta platformi”, ocenio je Stevović.

Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za auto-moto karting stazu Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj odobrio je sredstva u iznosu od oko 2,8 miliona dinara, a grad Kragujevac će sufinansirati taj projekat sa 1,4 miliona. 

Za nabavku mašina za preduzeće “Šumadija” d.o.o. za pravljenje platformi za osobe sa invaliditetom Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj obezbedio je 2,3 miliona, dok će grad za te namene izdvojiti 1,1 miliona dinara.