InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Preduzeće “Šumadija” dobilo MAŠINU za proizvodnju TARTAN PODLOGE

Autor: InfoKG
10:00 | Subota, 09 03 2024

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Šumadija” doo Kragujevac dobilo je mašinu za proizvodnju tartan podloge za dečija igrališta. 

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek posetio je danas Kragujevac, sastao sa predsednikom Privremenog organa, Nikolom Dašićem, a potom su zajedno obišli Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Šumadija” doo Kragujevac.  

Srećan sam što smo veoma uspešno realizovali projekat koji je obezbedio rast ovog jedinstvenog preduzeća u Srbiji koje zapošljava osobe sa invaliditetom. Prošle godine smo potpisali ugovor o nabavci mašine za proizvodnju tartan podloge za dečija igrališta i ona je sada ovde, pomaže preduzeću koje zapošljava invalide da mnogo više proizvodi, zadovolji potrebe tržišta i proširi svoj plasman na druga tržišta što nam je jako važno”, rekao je Đerlek.

Dodao je da je upravo završen javni poziv ministarstva na koji je Grad Kragujevac aplicirao sa još jednim projektom, a vezan je za ovo preduzeće i da su oni spremni da ga podrže.

Zahvaljujem se ministru Đerleku i Vladi Republike Srbije na novoj opremi i svim novim projektima u budućnosti. Novom mašinom, kako je ministar Đerlek i najavio, preduzeće će poširiti svoje kapacitete, imati veću produktivnost i obezbediti sigurnu budućnost. Kao i do sada, preduzeće će nam biti desna ruka u oplemenjivanju grada Kragujevca sve dok i poslednje naselje ne dobije dečije igralište i sportski teren”, poručio je predsednik Privremenog organa Grada, Nikola Dašić.

Nova mašina od velikog je značaja za Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Šumadija”.

Pre par godina smo započeli proizvodnju tartana na maloj mašini koja je uspevala da zadovolji samo potrebe našeg preduzeća. Kupovinom veće mašine tržištu možemo da ponudimo tartan što nam omogućava dodatna novčana sredstva i olakšava rad. Jedan od ciljeva je da proširimo proizvodne kapacitete i novim projektima unapredimo proizvodnju i olakšamo rad osobama sa invaliditetom”, rekla je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća.

Inače, preduzeće „Šumadija“ je jedinstveno u Srbiji i trenutno zapošljava 61. radnika, među kojima je 38 osoba sa invaliditetom.

Galerija slika