InfoFoto: pexels.com/kseniachernaya

Kada će u Kragujevcu krenuti potpisivanje ugovora sa građanima za zamenu stolarije i kotlova

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Utorak, 14 09 2021

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Milan Macura izjavio je da se prvi projekat povećanja energetske efikasnosti, odnosno zamene stolarije, privodi kraju, te da se krajem naredne nedelje očekuje prvo potpisivanje ugovora sa građanima. Portal InfoKG proverio je kada će se u Kragujevcu krenuti sa potpisivanjem ugovora i kakvo je interesovanje.

Istakao je da je interesovanje kompanija i građana za ovaj projekat ogromno.

Kada će se u Kragujevcu krenuti sa potpisivanjem ugovora i kakvo je interesovanje?

U Kragujevcu, međutim, potpisivanje ugovora sa građanima za mere energetske tranzicije neće krenuti od kraja naredne nedelje iz razloga što je sam krajnji rok za prijavu građana 27. septembar. Tako se izjava Milana Macure odnosi na jedinice lokalne samouprave koje su prve raspisale konkurse, koji se ovih dana završavaju, a u našem gradu s potpisivanjem ugovora krenuće se polovinom oktobra, saznaje InfoKG iz Gradske uprave. Interesovanje građana je, navode, veliko.

Podsetimo, Grad Kragujevac se opredelio za četiri mere: zamenu stolarije za koju je opredeljeno 6 miliona dinara; zamenu kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, za koju je opredeljeno 1,4 miliona dinara; zamenu kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na gas, za koju je opredeljeno 2 miliona dinara; i ugradnju solarnih panela, za koju je opredeljeno 600.000 dinara.

Program je, podsetimo, započeo potpisivanjem Ugovora između Ministarstva rudarstva i energetike i Grada Kragujevca 25. juna 2021. godine.

Detaljno o tome kako da konkurišete za mere energetske tranzicije čitajte na: Objavljen Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti koje se odnose na porodične kuće