InfoFoto: Arhiva - SPD Radnički

Kada možemo da očekujemo da otvoreni bazeni počnu da rade?

Autor: Branko Vukašinović
16:30 | Ponedeljak, 03 08 2020

Postoje indicije da bi otvoreni bazeni u Kragujevcu uskoro mogli da počnu da rade, ali sve to zavisi od odluke Vlade Republike Srbije, rekao je direktor Sportskog privrednog društva Radnički, Bojan Ilić. Iako ni na Šumaričkom jezeru nije otvorena kupališna sezona, pojedini građani se na sopstvenu odgovornost kupaju.      

Za sada bazeni ne rade, ali po najnovijim informacijama iz Vlade, koja nam je dala preporuke kako bi trebalo da izgleda prvi kupališni dan, postoje indicije da bi do otvaranja moglo doći. Mere koje ćemo ispoštovati su da jedan kupač bude u okviru četiri kvadratna metra, udaljenost ležaljki od metar i po, na ulazu obavezne mere dezinfekcije, svi zaposleni će nositi maske”, izjavio je direktor SPD Radnički, Bojan Ilić.

Osvrnuvši se na činjenicu da u okolini Kragujevca pojedini privatni objekti rade, Ilić je naglasio da SPD Radnički kao odgovorna firma, zbog pogoršane zdravstvene situacije nije htela da ulazi u rizik otvaranja kupališne sezone da ne bi došlo do neke eskalacije epidemije.

Obišao sam bazene u okruženju, svako ima neki svoj cilj i viziju. Mišljenja sam da u ovakvoj situaciji moramo da pokažemo odgovornost i jednu vrstu empatije. Jednog dana kad sve ovo prođe, ostaće zapisano u etru kako i na koji način se svako ponašao. U ovom trenutku nije primereno sa moje strane da pričam o izgubljenom profitu, kada znamo da se ljudi bore za život na respiratorima i kada medicinsko osoblje ulaže poslednji atom snage u borbi protiv ove pošasti”, rekao je direktor SPD Radnički, Bojan Ilić.

Iz Sportskog privrednog društva Radnički poručuju da će blagovremeno obavestiti građane Kragujevca o početku rada gradskih bazena i precizirati koje su propisane mere za boravak na istima.