InfoFoto: SPD Radnički

Startovala rekonstrukcija otvorenih bazena, radovi i na Šumaričkom jezeru (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:15 | Utorak, 21 05 2019

Na otvorenim bazenima i Šumaričkom jezeru u toku su pripreme za predstojeću kupališnu sezonu, koja bi trebalo da startuje 16. juna, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. To je izjavio je direktor Sportsko privrednog društva "Radnički", Bojan Ilić, pod čijom su ingerencijom od nedavno i kragujevačka kupališta. Pripreme podrazumevaju košenje trave, zamenu poličica, ali i kompletnu rekonstukciju tribina. Iz SPD “Radnički” naglašavaju da će cena ulaznice za otvorene bazene biti, kao i prethodnih godina, 200 dinara. Dodaju i da je plan da se ponovo uvede termin za noćno kupanje na otvorenim bazenima, na kojima će tokom leta biti organizovane brojne manifestacije.  

Usled gašenja Sportskog centra “Mladost” i Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, odlukom Skupštine grada, pod okriljem Sportsko privrednog društva “Radnički” od nedavno su, između ostalog, otvoreni i zatvorni bazen i jezero u Šumaricama. Iz Radničkog poručuju da su startovali sa pripremama za predstojeću kupališnu sezonu. 

Radovi koje trenutno obavljamo obuhvataju sređivanje kompletnog kompleska gradskih bazena. To podrazumeva košenje trave i zamenu pločica u bazenima, ali, što je najbitnije od svega, i kompletnu rekonstrukciju tribina, a za to smo iz sopstvenih sredstava izdvojili četiri miliona dinara. U pripremi za predstojeću kupališnu sezonu ne predstavljaju nam problem ni rad, ni novac, već vremenske prilike, koje na ne idu na ruku, ali imamo sreću da su tu volonteri iz Kancelarije za mlade koji nam dosta pomažu”, izjavio je direktor Sportsko privrednog društva Radnički, Bojan Ilić, dodajući da su u toku radovi i na Šumarčkom jezeru, koji obuhvataju košenje podvodne trave i “presvlačenje” cele plaže šljunkom. 

U SPD “Radnički” planiraju da, posle 8 godina, ponovo uvedu termin za noćno kupanje na otvorenim bazenima, na kojima će tokom leta, kako najavljuju, biti organizovane brojne dnevne i noćne manifestacije.  

U Radničkom naglašavaju i da će o bezbednosti kupača tokom kupališne sezone u Kragujevcu brinuti više od 30 spasilaca, raspoređenih na bazenima i jezeru. 

Cena ulaznice će biti kao i prethodnih godina, 200 dinara, a novina je da će ona od 16 časova koštati 100 dinara. Kragujevčani će biti u prilici da kupe pakete od 10 i od 20 karata za otvorene bazene i da na taj način ostvare popust od 30 odsto. Tradicionalno, prvog dana kupališne sezone na otvorenim bazenima ulaz će biti besplatan. 

Radno vreme otvorenih bazena biće od 10,30 do 18,30 časova, a na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova. Inače, kapije Šumaričkog jezera, koje je ograđeno početkom novembra 2017., otvorene su od 6 do 22 časa. 

Podsetimo, u susret letu i kupališnoj sezoni, portal InfoKG je anketirao sugrađane o tome šta misle o gradskim bazenima koji, svima je jasno i očigledno, odavno nisu u zavidnom stanju. Šta su Kragujevčani rekli, pročitajte ovde: ANKETA: Kragujevčani jasni: RENOVIRAJTE NAM BAZENE!

Galerija slika