InfoFoto: kragujevac.rs

Kancelarija za mlade grada Kragujevca na Međunarodnom samitu "Otvoreni svet"

Autor: InfoKG
12:30 | Sreda, 02 11 2022

Kancelarija za mlade grada Kragujevca učestvovala je na prvom Međunarodnom samitu mladih "Otvoreni svet", koji je održan na Zlatiboru. Tokom panela "Povezivanje mladih – šansa za humaniji svet", Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade grada Kragujevca, predstavila je rad Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade kao i rad Kancelarije za mlade grada Kragujevca. 

"Cilj nam je da mladi Kancelariju prepoznaju kao mesto gde mogu da se dokažu i pokažu šta znaju i umeju, postanu deo nje i pomognu nam da zajedno kreiramo budućnost po meri mladih", poručila je na kraju panela Marija Đoković.

Na samitu, koji je organizovala Fondacija "Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić", učestvovalo je više od 2.700 mladih iz 47 zemalja sveta. Međunarodnom samitu prisustvovalo je 40 studentata Univerziteta u Kragujevcu, kao i volonteri Kancelarije za mlade. Tokom četiri dana mladi su mogli da čuju više od stotinu govornika na teme iz oblasti biznisa, startapa, zdravlja, obrazovanja, sporta, turizma, bezbednosti i drugo. Cilj samita je okupljanje najtalentovanijih i najuspešnijih mladih lidera i studenata sa prosekom preko osam i po.

Samitu su prisustvovali i rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović, član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić i član Gradskog veća za privredu, Radomir Erić.