InfoFoto: Printscreen - RTK

Kod Krsta održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja"

Autor: InfoKG
22:15 | Petak, 13 10 2023

Na Trgu kod Krsta večeras je održan novi protest „Kragujevac protiv nasilja“ na kome su se obratili narodni poslanici i lideri opozicionih stranaka, pod sloganom „Dogovor za pobedu“, prenosi RTK.

Okupljenim građanima Kragujevca obratili su se: Radomir Lazović iz Zeleno levog fronta, Dalibor Jekić – Stranka slobode i pravde, Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana, Nikola Nešić iz stranke Zajedno, Predrag Delić ispred Narodnog pokreta Srbije, Ivan Dubljanin iz Demokratske stranke i Aleksandar Jovanović iz Ekološkog ustanka.

"Ja želim da pozovem ljude da se uključe da menjamo ovu vlast, zato što od ove vlasti zavisi kako ćemo živeti. Od nje zavisi to što pola Srbije nema kanalizaciju. Pola miliona ljudi nam je ispod granice siromaštva, a dva miliona ispod te granice", izjavio je Radomir Lazović.

"Postoje organizacije i pojedinci, istaknute ličnosti, profesori. Svi oni koji su taj društveni potencijal koji garantuju da situacija u Srbiji može da se promeni. Naš zadatak u narednih dva meseca je da idemo po Srbiji, da širimo glas o mogućnosti promena. Da ohrabrimo ljude da izađu i da se bore za sebe i da 18  decembar dočekamo u mnogo boljem raspoloženju", kaže Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Lideri opozicije kažu da je pitanje kolona tehničko i da je najvažnije da se što veći broj birača odazove izborima.

Izvor: RTK