InfoFoto: Arhiva - kragujevac.rs

Koja je namena ZASTAVINOG SERVISA koji neće postati autobuska stanica?

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 05 04 2023

Objekat Zastavin servis, koji je Grad pre par godina kupio za tri miliona evra da bi bio autobuska stanica, što se neće desiti, ustupljen je odlukom Gradskog veća Javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" na korišćenje.

Ovo su iz Gradske uprave odgovorili za InfoKG na naše pitanje koja je sudbina Zastavinog servisa, pošto se, kao što smo ranije pisali, od izgradnje nove autobuske stanice odustalo.

Iz "Vodovoda" nam pojašnjavaju  da im je objekat dat na korišćenje bez naknade na odredjeno vreme, dok traje delatnost preduzeća, odnosno do završetka izgradnje i stavljanja u funkciju Operativno tehničkog centra.

"Predmetni objekat služi u svrhu obavljanja redovnih delatnosti preduzeća, pre svega održavanja i izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture, za potrebe održavanja, čuvanja i korišćenja gradjevinskih mašina i transportnih sredstava, odnosno kamiona i cisterni, i u druge slične potrebe. Napominjemo da JKP"Vodovod i kanalizacija" Kragujevac koristi i održava predmetni objekat sa pažnjom dobrog domaćina", rekli su iz preduzeća za naš portal.

Podsetimo, kada je Grad kupio Zastavin servis tvrdeći da će od njega nastati nova autobuska stanica, što je najavljivano kao kapitalna investicija, reakcije kragujevačke opozicije bile su burne, a poenta se svodila na jedno - da od tog posla nema ništa. Što se i potvrdilo.

Kao što smo već pisali, Grad Kragujevac je odustao od izgradnje autobuske stanice na lokaciji Zastavinog servisa zbog nerešenih imovinskih postupka. Kako je rečeno, nije u planu izgradnja nove autobuske stanice na drugoj lokaciji jer postojeća zadovoljava potrebe građana.