InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs - Arhiva

Izašao iz Palminog kola: Kosanić napustio Jedinstvenu Srbiju

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 12 02 2024

Đorđe Kosanić napustio je stranku Jedinstvena Srbija, nezvanično saznaje InfoKG. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Kosanićem i proverimo saznanja i razloga za napuštanje stranke, ali da objavljivanja ovog teksta nismo uspeli.

Možda je razlog za napuštanje Jedinstvene Srbije i postignut rezultat na decembarskim lokalnim izborima. Naime, lista na kojoj je bio prvi od 87 kandidata za odbornike u Skupštini grada, sa kojom je na izborima nastupio samostalno, a ne tradicionalno sa SPS-om, osvojila je 1.962 glasa - 2,13%. To nije bilo dovoljno da Jedinstvena Srbija u Kragujevcu pređe cenzus i zauzme mesta u Skupštini grada. 

Kosanić je zahvaljujući Jedinstvenoj Srbiji nekoliko puta i bio poslanik u Skupštini Srbije. 

Javnost se seća kada je 2018. godine tokom “Palminog kola u moru” u grčkom letovalištu Paralija u plićaku Kosanić intervjuisao poznatog harmonikaša Novicu Nikolića Patala i pojedine igrače. Opširnije ovde: Kosanić intervjuiše harmonikaša tokom PALMINOG KOLA U MORU u Paraliji.    

Da li će Kosanić nastaviti političku karijeru i “preleteti” u neku drugu političku organizaciju, ostaje da vidimo kada se oglasi.