InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kragujevac dobio prvi PET PARK (FOTO)

Autor: InfoKG
08:00 | Sreda, 27 03 2024

Iza zgrade Gradske uprave postavljen je prvi pet park u Kragujevcu, a u planu je uređenje još dva.  

U okviru ograđenog prostora koji zauzima površinu od 1 ara postavljene su sprave za pse, klupe i informativna tabla sa pravilima ponašanja. U okviru jednog ovako ograđenog prostora naši građani će moći da puste svoje pse da se istrče, da se igraju bez bojazni da nekome smetaju. Formiranjem pet parkova podiže se kvalitet života svih građana. Na ovaj način olakšaćemo svakodnevno funkcionisanje vlasnika pasa, vodićemo više računa o opštoj higijeni, a izaćićemo u susret i građanima koji se plaše pasa”, kazala je članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, Maja Angelovska. 

Dodaje da je u skladu sa zaključenim ugovorom sa firmom „Šumadija doo“, u planu da se formiraju još dva pet parka na teritoriji grada. 

U toku su radovi na uređenju drugog pet parka u okviru Velikog parka koji će biti veći i zauzimaće prostor od 3 ara, a treći će biti takođe u centru grada”, kaže Angelovska. 

Zanimljivo je da su sprave za pse postavljene u ograđenom prostoru na Metinom brdu, još pre oko dva meseca, možda i ranije, ali iz Gradske uprave sada to ne pominju. Portal InfoKG je početkom marta pisao o tome i tada su izjavili da taj poligon za pse, odnosno kako ga sada zovu pet park, nije završen. Meštani tog dela grada ukazali su da je postavljen poligon za pse na Metinom brdu, uz pitanje kada će biti izgrađeno i dečje igralište. Opširnije o tome ovde: Na Metinom brdu POLIGON ZA PSE, a nema DEČJEG IGRALIŠTA - Evo šta kažu u Gradskoj upravi.

Galerija slika