InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Pet park u Velikom parku

Autor: InfoKG
11:30 | Subota, 18 05 2024

U Velikom parku pored novoizgrađenog Skejt parka na predlog Saveta građana ove mesne zajednice uređen je prostor i postavljene agiliti sprave za kućne ljubimce. Uređeni Pet park obišla je danas Maja Angelovska,  članica Gradskog veća za komunalne poslove koja je govoreći o ciljevima uređenja zelenih i drugih javnih površina istakla da se u okviru njih predviđena i zelena oazu za kućne ljubimce.

"U skladu sa odredbama odluke o držanju životinja, a koje se odnose na izvođenje kućnih ljubimaca na javne površine Grad Kragujevac je počeo sa izgradnjom pet parkova koje uređujemo na inicijativu saveta građana mesnih zajednica. U najvećoj zelenoj oazi u Kragujevcu  preduzeće Šumadija doo napravilo je drugi pet park, a cilj, osim uređenja površina, jeste i obezbeđivanje prostora u kojem vlasnici mogu da puste svoje ljubimce da se slobodno istrče bez bojazni da će nekome smetati ili uznemiravati prolaznike, pored higijene i  održavanja javnih površina što je u interesu svih građana, kazala je Maja Angelovska , član GV za komunalne poslove. Za ovu godinu Angelovska je najavila formiranje tri pet parka zavisno od interesovanja saveta mesnih zajednica. Nastavićemo sa njihovim  formiranjem u delovima grada gde veliki broj građana ima kućne ljubimce", rekla je ona i najavila Aerodrom za sledeću lokaciju koja će dobiti pet park.

"Sprave za Pet park izradilo je Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Šumadija doo. Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća kaže da su se sa programom za ljubimce susreli izradom za prethodni park u centru i da su se pokazali kao kvalitetno urađeni. Budući da je osnovni program našeg preduzeća zabavni i rekreativni parkovi i parkovi za decu, pre nego što smo počeli sa izradom elemenata za pse konsultovali smo se sa ljudima koji se bave dresurom i vlasnicima pasa koji su nam dali ideje za najkreativnije sprave", kazala je Mihajlović. 

U okviru parka postavljene su kante sa kesicama za odlaganje otpada a u planu je da se postave na teritoriji grada, između ostalog i radi očuvanja zelenih površina.