InfoFoto: kragujevac.rs

Kragujevac i ove godine “Najhumaniji grad”

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 14 06 2022

Grad Kragujevac je i ove godine, sedmi put zaredom, dobitnik priznanja „Najhumaniji grad“, koje dodeljuje Crveni krst Srbije.

Ovo značajno priznanje kojim se još jednom potvrđuje uspeh u zajedničkim aktivnostima lokalne samouprave, Crvenog krsta Kragujevac i Službe za transfuziju na motivaciji i promociji dobrovoljnog davalaštva, Gordani Damnjanović, članici Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu uručila je izaslanica predsednika Republike, Savetnica za zdravstvo Verica Lazić.

Naš grad se, zahvaljući visokom stepenu humanosti naših sugrađana, može pohvaliti da 4,28 posto stanovnika doborovoljno daje krv. Imajući u vidu da je prema svetskim standardima za dovoljne zalihe krvi neophodno 4 posto dobrovoljnih davalaca, na taj način obezbeđene su dovoljne količine krvi za sve koji se tokom godine leče u Univerzitetskom Kliničkom centru u Kragujevcu”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na svečanom prijemu koji je Crveni krst priredio u Beogradu povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, dodeljene su i nagrade najboljim autorima radova na republičkom konkursu “Krv život znači”.