InfoFoto: Arhiva - Crveni krst Kragujevac

Velika letnja akcija DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI u hotelu Kragujevac

Autor: InfoKG
11:30 | Sreda, 26 07 2023

Velika letnja akcija doborvoljnog davanja krvi biće održana sutra od 10 do 16 časova u hotelu Kragujevac, u orgnizaciji Crvenog krsta i Službe za snabdevanje krvlju i krvnim produktima.

Kako bi zalihe krvi tokom letnje sezone bile stabilne, ovdašnji Crveni krst i Služba za snabdevanje krvlju i krvnim produktima kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra, organizuju tradicionalnu veliku letnju akciju doborvoljnog davanja krvi.  

Akcija će biti održana u hotelu Kragujevac sutra od 10 do 16 časova. 

Svaki put kada čujete zvuk Hitne pomoći, možda je nekome hitno potrebna krv. Neka to bude vaš privatni podsetnik. Krv mora da čeka pacijenta, a ne pacijent – krv. Znate li i da je količina krvi za novorođenu bebu kojoj je potrebna transfuzija, ne veća od kafene kašičice. Da li posle ovoga još uvek ima nešto preče? Nemate vremena? Drugi put ćete... Nemojte davati izgovore, dajte krv. Statistički podaci pokazuju i da se 97% stanovnika Srbije oslanja na 3% stanovnika koji doborovoljno daju krv. Nemojte se onda ljutiti kada vam kažu da je potrebno da dovedete davaoca krvi da bi neko vaš mogao da ide na intervenciju. Uozbiljimo se, mislimo o ovome na vreme“, poručuju iz kragujevačkog Crvenog krsta. 

Iz Crvenog krsta pozivaju građane da se odazovu akciji i dobrovoljno daju krv.