InfoFoto: Ilustracija - MIND Group

Kragujevac od 1. juna dobija poslovni AERODROM

Autor: InfoKG
08:30 | Petak, 14 04 2023

U naselju Lužnice kod Kragujevca, prvog dana juna biće otvoren poslovni aerodrom u okviru industrijsko-tehnološkog MIND parka, piše N1

Poslovni aerodrom je udaljen 15 kilometara od Kragujevca i nalazi se u okviru MIND parka, u kome 15 kompanija iz zemlje i sveta na 160 hektara ima izgrađenih 60.000 kvadratnih metara proizvodnih i poslovnih prostorija.

Fabrike Simens i Škoda su najveći partneri, a zaposleno je ukupno 2.500 radnika. Za decu radnika izgrađeno je obdanište za 220 mališana.

Aerodrom će imati travnatu poletno-sletnu pistu od 900 metara, a to je značajan korak da približimo svet Kragujevcu i Kragujevac svetu. Fokus nam je na privrednu i privatnu avijaciju, ali i servise i obuke, jer već vlada veliko interesovanje za obučavanje pilota, avio mehaničara i avio inženjera“, rekao je na press konferenciji Bratislav Milanović, vlasnik MIND Grupe. 

Milanović ističe da će na poslovnom aerodromu biti uređena pasoška i carinska kontrola.

Vizija našeg MIND Parka je bila i ostala da na 160 hektara ne samo izdajemo i prodajemo poslovni prostor, već i namera da se u Srbiju dovedu poslovni partneri, koji su potrebni našoj zemlji i Šumadiji, sa njihovim tehnologijama, znanjem i iskustvima koja ne postoje u okruženju, a poslovni aerodrom je sadržaj koji naše ideje osnažuje“, zaključuje Bratislav Milanović.

Pored aerodroma, nadomak Kragujevca, u ovoj godini MIND park gradi još 15.000 kvadrata logističkog centra za metaloprerađivačku industriju i 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora. 

Izvor: N1