InfoFoto: mup.gov.rs - Ilustracija

Kragujevačka policija sankcionisala 40 građana: Vozili pod dejstvom alkohola i opojnih droga

Autor: InfoKG
08:00 | Utorak, 12 12 2023

U akciji pojačane kontrole saobraćaja, policija je tokom proteklog vikenda sankcionisala 40 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. Od tog broja, trojica su učinila prekršaj nasilnička vožnja i  četiri vozača su upravljali automobilom pod dejstvom opojnih droga. Nakon zadržavanja, vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кragujevcu, tokom vikenda u akciji pojačane kontrole saobraćaja, sankcionisali su 40 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih su trojica učinila prekršaj nasilnička vožnja i četiri vozača koji su upravljali automobilom pod dejstvom opojnih droga. 

Saobraćajna policija u Кragujevcu, zaustavila je dvadesetpetogodišnjeg mladića koji je upravljao automobilom ''opel'' sa 2,71 promila alkohola u organizmu i tridesetjednogodišnjeg vozača ''opela'' sa 2,68 promila alkohola, dok je u Aranđelovcu četrdesetčetvrogodišnji muškarac upravljao vozilom sa 2,45 promila alkohola u organizmu.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije u Кragujevcu isključili su iz saobraćaja  dvadesetšestogodišnjeg vozača ''sitroena'' i dvadesetčetvorogodišnjeg vozača  ''pežoa'' koji su bili pozitivni na marihuanu i tridesetdevetogodišnjeg vozača ''renoa'' koji je bio pozitivan na amfetamin. 

Patrola je u Aranđelovcu isključila iz saobraćaja dvadesetšestogodišnju devojku koja je, vozeći ''reno'' bila pozitivna na marihuanu. Кod nje je pronađena i manja količina materije za koju se sumnja da je marihuana”, saopšteno je iz kragujevačke Policijske uprave. 

Nakon zadržavanja, vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Iz kragujevačke policija poručuju da će nastaviti pojačano da kontrolišu saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Kragujevac apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.