Info

Kragujevački ginisovac podržao Verka i započeo pripreme za obaranje sopstvenog rekorda (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:45 | Ponedeljak, 15 06 2020

Kragujevački ginisovac Srđan Ristić krenuo je u pohod na novi Ginisov rekord, tačnije započeo je pripreme u Velikom parku za obaranje spostvenog rekorda od 423 kombinacije sklekova i zgibova za 60 minuta, a cilj je da ga zaokruži ga na 500. Inače, Ristić je tom prilikom pružio i podršku kandidatu za gradonačelnika Veroljubu Stevanoviću i pozvao i ostale Kragujevčane da 21. juna to isto učine. 

Kragujevčanin Srđan Ristić u oktobru prošle godine ostvario je izuzetan sportski podvig, koji ga je uvrstio u Ginisovu knjigu rekorda. Ristić je u vremenskom interval od 60 minuta uradio čak 423 kombinovana skleka i zgiba, čime je postigao svetski rekord u ovoj disciplini. No, time se nije zadovoljio, pa će u oktobru ove godine pokušati da obori ili, bolje rečeno, da popravi sopstveni svetski rekord. Pripreme za taj podvig započeo je javno, u kragujevačkom Velikom parku. 

Volja i napor su jako, jako važni, jer pripremiti se za neki svetski rekord, znači veliko odricanje. Mora da budu dosta jaki treninzi, dobar odmor, dobra ishrana. Ako nešto od toga zakaže, onda neki takav rezultat i nije moguć baš", kaže kragujevački ginisovac. 

Ristić se, inače, aktivno uključio i u kampanju “Svi na ovu stranu”, a, kako kaže, ima jak razlog da podrži Veroljuba Stevanovića u izbornoj trci za gradonačelnika Kragujevca. 

Na ovim predstojećim izborima podržaću Veroljuba Stevanovića, zato što je Verko neko ko je oduvek ulagao dosta u sport, a ulaganje u sport znači ulaganje u zdravlje. Zato bih preporučio svima da stanu na ovu stranu", rekao je Ristić. 

Srđan Ristić je, inače, po mnogo čemu specifičan, kako u sportskoj, tako i u profesionalnoj karijeri. Kao nekadašnji profesionalni pripadnik Vojske Srbije, sa činom desetara, više puta je nagrađivan od strane ministra odbrane u načelnika Generalštaba, a zvanično je proglašen i za najboljeg sportistu Vojske Srbije.

 

*Promo