InfoFoto: fb/Siniša Gižarovski

Kragujevčaninu pronađen auto u Grčkoj, kad mu ga je policija vratila i rekla za šta je korišćen, OSTAO JE U ŠOKU

Autor: InfoKG
14:30 | Sreda, 02 08 2023

Porodica iz Srbije, kojoj je pronađen automobil ukraden tokom letovanja u Grčkoj, danas je objavila i u kakvom stanju se nalazi automobil koji se, kako su naveli u obajvi, koristio za krijumčarenje migranata, piše Blic.

Unutar Fejsbuk grupe "Grčka info", nakon supruge Jelene, oglasio se i Siniša G., koji je potvrdio da je njihov automobil koji je ukraden sa parkinga jednog tržnog centra u Solunu pronađen, da bi u sledećoj objavi obavestio i za sada NN srpske državljane da se na istom parkingu nalaze vozila iz Srbije koja su takođe korištena za ilegalni prevoz migranata.

Što se tiče njihovog vozila, ono jeste u voznom stanju, ali je prema njegovim rečima, što se i vidi na fotografijama, potrebno dosta novca da se uloži da bi se automobil vratio u normalno stanje.

"Zdravo svima. Ja sam vlasnik Kia Sportage koja je hvala bogu nađena i vraćena. Nisam hteo da objavljujem ništa dok nismo sve završili i vratili vozilo kući. Hteo bih da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su brinuli, i koji su nam sa raznim informacijama na neki način i pomogli. Takođe hvala i Grčkoj policiji koja je pronašla automobil, a posebno se zahvaljujem ljudima tamo koji su nam pomogli i olakšali da dovezemo automobil kući. Ukratko, automobil je korišten za prevoz migranata, i pređeno je oko 2500km dok nije pronađen. Posebno se zahvaljujem policajcu koji je uočio automobil i kada je vozilo trebalo da bude zaustavljeno, dalo se u beg.

Srećom da su imali nezgodu pa oštetili auto, pa su ga napustili i pobegli. Automobil jeste u voznom stanju ali ima da se uloži još dok se ne sredi. Bolje i to nego nov auto. Pored ovoga, izbaciću slike automobila u kakvom je stanju, ali bih takođe hteo da skrenem pažnju ljudima da šeruju ovaj post jer sam video još 3 automobila sa nasim registarskim oznakama, pa ne znam da li ljudi znaju da im je automobil pronađen.

Ako neko prepoznaje ili vlasnici mogu da se pronađu, neka me kontaktiraju u DM kako bi im dao tačnu lokaciju gde su automobili. Zahvaljujem još jednom svima. U novom postu ću da izbacim automobile koje sam video na tom istom parkingu gde sam preuzeo i moj. To je inace parking vozila koji su korišteni za krijumčarenje migranata."

Nakon ove objave, on je drugom obraćanju objavio slike vozila sa srpskim registarskim oznakama, i to iz sledećih gradova: Beograda, Užica, Paraćina, od čega su dva Mercedesova kombija, dok je treće vozilo putničko, marke Škoda."

"Molim vas da šerujete, ovi automobili su pronađeni i smešteni na policijski parking. Ne znam da li vlasnici znaju da im je auto pronađen, ja sam ih video kada sam preuzimao moj. Ukoliko neko prepozna auto, neka mi se vlasnici jave privatnom porukom da im kažem tačno lokaciju gde se nalaze", napisao je Siniša.

Izvor: Blic