Info

Kragujevcu od Vlade 150 MILIONA

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 06 11 2023

Kragujevac će od Vlade Srbije dobiti 150 miliona dinara iz budžetskih rezervi, prenose mediji. U Službenom glasniku je navedeno da se sredstva transferišu za "izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti".

Vlada Srbije usvojila je na poslednjoj sednici rešenje o transferu skoro 3,5 milijarde dinara iz budžetskih rezervi gradovima i opštinama, od kojih će Novi Pazar i Kragujevac dobiti po 150 miliona, a Niš i Čajetina po 100 miliona dinara, objavio je radio Sto plus, piše Agencija Beta, a prenose mediji.

U rešenju objavljenom u poslednjem broju Službenog glasnika navodi se da se sredstva jedinicama lokalne samouprave transferišu za "izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti".

Opštinska kasa Jagodine napuniće se za 90 miliona dinara, Vranja 70, a Leskovca i Rače po 60 miliona dinara. Po 50 miliona dinara iz budžetske rezerve dobiće Sečanj, Trgovište i Trstenik, a ostale lokalne samouprave od pet do 49 miliona dinara.

Ukupno će iz budžetske rezerve na ime transfera lokalnim samoupravama biti uplaćeno 3 milijarde i 495 miliona dinara.

Izvor: Radio Sto plus, Agencija Beta, mediji