Info

Kragujevcu od Vlade 300 miliona

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 24 12 2019

Grad Kragujevac je od Vlade Republike Srbije dobio 300 miliona dinara, prenose nacionalni mediji. Kako se navodi, novac je opredeljen "za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti” zbog manjih budžetskih prihoda i razloga "koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”.

Vlada Srbije donela je rešenje o dodeli 3,1 milijarde dinara lokalnim samoupravama "usled smanjenog obima prihoda budžeta lokalne vlasti i drugih razloga”, objavljeno je na portalu Nova ekonomija.

Kako se navodi, novac se alocira "za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti” zbog manjih budžetskih prihoda i razloga "koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”. 

Novac je od Vlade dobilo 126 gradova i opština. Najviše novca dodeljeno je Beogradu i Kragujevcu – po 300 miliona dinara, vidi se iz rešenja objavljenog u Službenom glasniku.

Gradu Jagodini dodeljeno je 110 miliona dinara, a Zaječaru 100 miliona dinara, navodi se u rešenju. Tri grada – Pančevo, Čačak i Novi Pazar – dobila su po 80 miliona dinara.

Među drugim dobitnicima najvećih sredstava su Niš, koji je dobio 70 miliona, Kraljevo i Leskovac sa po 50, a Novi Sad, Vranje, Vršac i Kruševac dobili su po 40 miliona dinara. 

Izvor: Nova ekonomija