Info

Lažni Vučićev savetnik iz Kragujevca ponovo pred sudom: Ojadio ljubavnicu i njenu prijateljicu

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 07 12 2017

Protiv Kragujevčanina Zvonka Cvetkovića (63), koji se lažno predstavljao kao Vučićev savetnik, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu zbog produženog krivičnog dela prevare kojim ga tereti da je svoju ljubavnicu V.M. iz Jagodine i njenu prijateljicu Nišlijku N.R. oštetio za više od 33.000 evra, piše Telegraf.  

Kragujevčanin se naivnim ženama predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića i visoki funkcioner BIA. Kako bi bio ubedljiviji na sastanke je dolazio u vozilu sa rotacionim svetlom, a čak im se javljao navodno iz Brisela i drugih gradova gde bi Vučić zaista bio u poseti. 

U optužnici niškog Osnovnog javnog tužilaštva navodi se da je Cvetković 2. jula 2015. godine u Ćupriji upoznao V.M. predstavivši joj se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera. Dva meseca kasnije, iskoristivši intimnu vezu sa njom, zatražio joj je novac da bi navodno renovirao kuću koju je kupio u Beogradu. Naivna žena mu je odmah dala 50.000 dinara, a kako je to prevarantu bilo malo, naveo je da podigne kredit od 300.000 dinara kako bi mu udovoljila.

Okrivljeni je u novembru 2015. godine V.M. kazao da je imao sastanak sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem od kojeg je saznao da će biti uhapšena njena prijateljica N.R., inače vlasnica jedne privatne firme u Nišu. 

Uz posredovanje V.M. ugovorio je sastanak sa N.R. na jednoj benzinskoj pumpi gde joj je saopštio da protiv nje postoji krivična prijava. Čak je pred njom telefonirao navodno Miljku Radisavljeviću, tužiocu za organizovani kriminal, a zatim joj zatražio 30.000 evra da bi sprečio njeno hapšenje. Ona mu je novac predala u dva navrata, ali je ubrzo shvatila da je prevarena i prijavila ga policiji.

Lažni Vučićev saradnik, koji suđenje čeka na slobodi je negirao prevaru. Priznao je da je od svoje ljubavnice uzeo novac, ali je tvrdio da ima nameru da ga vrati dok je isticao da od N.R. nije primio ni dinar.

Lažni Vučićev savetnik ima debeo policijski dosije.

Poznat je po nadimku "doktor" jer je jedno vreme radio u toj struci iako je završio mašinsku školu. Voleo je da se predstavlja kao službenik BIA pa je hapšen u Kragujevcu, jer je ljudima uzimao novac da bi ih navodno zaposlio u tamošnjem Kliničkom centru. Toliko je bio ubedljiv da je čak uspeo i da zaposli jednu medicinsku sestru, jer se tadašnjem direktoru predstavio kao radnik BIE. 

Pre ovoga, Cvetković je kao tridesetogodišnjak bio i doktor, ni manje ni više nego u Domu zdravlja u Požarevcu, gde je ljude lečio, prepisivao lekove, a "pao" je kada se nije snašao u izvođenju manjeg operativnog zahvata. 

Izvor: Telegraf.rs