InfoFoto: Facebook/Александар Вучић

Vučić: Uskoro početak izgradnje jeftinih stanova u Kragujevcu

Autor: InfoKG
15:45 | Petak, 08 02 2019

U Kragujevcu će uskoro početi izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. To je danas najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom  početka gradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, koja je istovremeno startovala i u Nišu. U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđena je izgradnja ukupno 8.022 stana u Vranju, Nišu, Kralјevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

U Vranju će se nastaviti sa izgradnjom, idemo ubrzo i na Kraljevo i Kragujevac. U svim gradovima ćemo, verujem, u toku ove godine započeti izgradnju", rekao je Vučić novinarima i pojasnio da se za realizaciju ovog projekta nisu javile kompanije koje očekuju veliki profit, već im je on, dodaje, važan za referencu, jer prepoznaju da će se u Srbiji u budućnosti još graditi.

Vučić dodaje da Srbija od njih očekuje nižu cenu gradnje, kako bi i konačna cena za one koji kupuju stanove, uz subvencije države bila još niža. Kako kaže, 400 evra po kvadratu na 30 godina, znači da će rata biti manja oko 70 evra za 60 kvadrata što je veoma povoljno. 

"To je zaista veoma povoljno i svako ko je zaposlen u vojsci i policiji može da izdvoji, a da mu to dodatno ne opterećuje budžet. Na taj način se država odužila na određeni način, jer to su pripadnici policije, BIA, vojske koji rade najteži posao i koji uvek moraju da budu spremni i da svoje živote rizikuju", rekao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić, koja je u Nišu označila početak izgradnje jeftinih stanova, u obraćanju je rekla da država gradnjom tih stanova na još jedan način pokazuje da brine o svojim građanima, o najvažnijim stvarima kao što su kvalitet života i standard. Kako je navela, vodi se računa o tome da li su porodice srećne i zadovolјne, kao i o perspektivi za opstanak.

"Želimo da pokažemo da ispunjavamo obećanja, da naše reči nisu prazne, da radimo na onome što kažemo kakvi god bili izazovi", zaključila je Brnabić. 

Izvor: Večernje novosti i RTS