InfoFoto: Printscreen - RTK

“Lego Mafia” Prve kragujevačke gimnazije najbolja u Srbiji, sledi takmičenje u Sloveniji

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 07 03 2023

Ekipa Prve kragujevačke gimnazije “Lego Mafia” proglašena je najboljom u Srbiji na takmičenju u robotici First Lego Liga u Jagodini. Ovu ekipu sada očekuje regionalno nadmetanje u robotici – Finale regije Adria, koje se održava 18. marta, u Sloveniji, piše RTK.

Ekipa Prve kragujevačke gimnazije “Lego Mafia” osvojila je prvo mesto u Robot igri, na takmičenju u robotici First Lego Liga, koje je održano u Internacionalnoj školi “Crnjanski“ u Jagodini.

Na takmičenju je učestvovalo više od 200 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Timovi su se nadmetali u četiri discipline, a ovogodišnjom temom organizatori su želeli da podstaknu decu da razmisle i istraže puteve kojima prolazi energija pre nego što dođe do njih. To znači od različitih izvora električne energije, skladištenja i prenosa, do potrošnje i korišćenja u svakodnevnom životu.

Ekipa Prve kragujevačke gimnazije Lego Mafia proglašena je za najbolju u Srbiji i ponela je titulu pobednika čitavog turnira, kao najbolje plasirana u sve četiri kategorije.

Organizator takmičenja je udruženje “Prava priča“. Prve četiri ekipe koje su bile najbolje na takmičenju u Jagodini putuju na regionalno nadmetanje u robotici – Finale regije Adria, koje se održava 18. marta, u Sloveniji. 

Izvor: RTK