Info

LEP GEST! Epilog porođaja u kući: Beba dobila ime po doktorki Katarini zahvaljujući kojoj je došla na svet

Autor: Branko Vukašinović
17:00 | Ponedeljak, 12 04 2021

Epilog priče u kojoj je ekipa Hitne pomoći rano jutros porodila dvadesettrogodišnju Kragujevčanku u njenom porodičnom domu, jeste da će mala devojčica koja je došla na svet bez problema zahvaljujući doktorki Katarini Đokić, po njoj dobiti ime. 

Dispečerska služba Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dobila je poziv rano jutros oko pola 5 iz jednog porodičnog doma u Korčulanskoj ulici u Beloševcu, sa informacijom da je dvadesettrogodišnja žena počela da se porađa. Ekipa Hitne pomoći sa doktorkom Katarinom Đokić za desetak minuta je stigla na teren i pomogla mladoj Kragujevčanki da več u 5 sati na svet donese devojčicu.  

Kada smo stigli na teren porođaj je već počeo. Mlada mama je dobila učestale kontrakcije, uz naše sugestije i dobru saradnju, uspeli smo da je uz našu minimalnu pomoći porodimo bez ikakvih komplikacija. Pratili smo vitalne parametre i mame i bebe i transportovali smo ih do Ungertnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac“, rekla je za InfoKG doktorka Katarina Đokić i naglasila da su upravo ovo najlepše stvari koje mogu da se dese u Hitnoj pomoći. 

U kragujevačkoj Hitnoj pomoći kažu da su im iz Univerzitetskog kliničkog centra potvrdili da su beba i mama dobro. Doktorku Katarinu je oduševilo i to što će mlada Kragujevčanka, kojoj je ovo šesto dete, dati ime devojčici po njoj. 

Inače, ovo nije prvi put da lekari kragujevačke Hinte pomoći beleže ovakav slučaj. U prethodnih nekoliko godina, u par navrata, porađali su Kragujevčanke i na ulici, a i u taksiju.