InfoFoto: Privatna arhiva - Sportski žurnal

Ljubav rođena na strunjači: Ruski reprezentativac Aleksandar Komarov postao kragujevački zet

Autor: InfoKG
16:30 | Petak, 08 12 2023

Sport, kao i život, znaju da ispričaju divne priče. Jedna se dogodila 2021. godine u Beogradu, na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine). Upoznali su se Aleksandar Komarov, sjajni reprezentativac Rusije i Nevena Vulović, nekadašnja reprezentativka, članica Rvačkog kluba Kragujevac, piše Sportski žurnal.

Ljubav je buknula na prvi pogled i okean je ne bi ugasio. Komarov je rođen 1999. godine i već je osvojio pregršt medalja. Po dva puta bio je svetski i evropski šampion u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, osvojio je evropsku i svetsku titulu kao mlađi senior, ima i dve bronzane medalje sa seniorskih EP (Bukurešt 2019, Rim 2020) u kategoriji do 87 kilograma.

Nevenu sam upoznao na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u Beogradu, radila je na šampionatu, bila u organizaciji. Kad idemo prema strunjači ili na merenje, devojke nose korpe u koje ostavljamo opremu i Nevena je bila blizu. Dolazio sam u Kragujevac, ona u Sant Peterburg. Venčali smo se 26. oktobra u Kragujevcu”, sa zadovoljstvom, na dobrom srpskom jeziku i uz prisustvo Đorđa Kalanovića, predsednika RS Centralne Srbije, pričao je Komarov.

Nevena je dve godine mlađa, na masteru je Fakulteta za fizičku kulturu novosadskog Univerziteta i kaže da će ga završiti naredne godine, u roku. Bila je seniorska prvakinja Srbije u kategoriji do 55 kg, ima dosta kadetskih i juniorksih medalja, a kad je upoznala Aleksandra bila je povređena i odlučila da prekine karijeru. Njena priča oko poznanstva sa ruskim asom, bila je detaljnija.

Prvog dana Svetskog prvenstva, kad je izašao sa merenja, pogledi su nam se sreli. Teško je opisati, a moja drugarica pravila je anketu za naučno istraživanje Fakulteta i slučajno je obavila s njime razgovor. Rekla mi je njegovo ime i zapratila sam ga na društvenim mrežama. On se javio, prihvatila sam da prošetamo beogradskim ulicama i sećam se da je bilo veoma hladno. Sedeli smo na klupi jedne od autobuskih stanica, smrzli se, otpratio me do hotela i za sat vremena morao je na aerodrom i povratak u Rusiju”, priča Nevena.

Nasmejala se i rekla:

Nastavili smo kontakt, dolazio je ovde, ja sam išla kod njega i verio me u Rusiji 1. maja. Ja presrećna, jesenas smo se venčali i uzela sam njegovo prezime. Bilo je građansko venčanje, kumovi i mi, bez ikakve pompe. Naredne godine uslediće i crkveno venčanje. Živimo u Kragujevcu i lepo smo počeli bračnu zajednicu”. 

Izvor: Sportski žurnal