SportFoto: Rvački savez Srbije

Rvački klub Kragujevac trijumfovao u Petrovcu na Mlavi i plasirao se u Super ligu

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 08 11 2022

Rvački klub Kragujevac osvojio je titulu šampiona Prve lige Srbije na takmičenju u Petrovcu na Mlavi u grčko-rimskim stilu, u organizaciji Rvačkog saveza Srbije, i tako se plasirao u Super ligu Srbije.   

Ekipa Rvačkog kluba “Kragujevac”odnela je ubedljivu pobedu, bez ijednog poraza, osvojila titulu šampiona Prve lige Srbije i postala novi superligaš za 2023.  

U jakoj konkurenciju bili su i klubovi "Crvena Zvezda" Beograd, "Radnički" Sombor, "Mladost" Valjevo, "Ljubomir Ivanović Gedža" Mladenovac i "Zmajevi" Petrovac na Mlavi. 

"Ovo je velika pobeda i uspeh za Rvački klub “Kragujevac” i dokaz da se upornost, stručan i posvećen rad uvek isplate. Takođe ovo je istorijski uspeh za grad Kragujevac koji će sledeće godine po prvi put imati dva superligaša. Posebno mi je drago što je rvanje sve popularnije u Srbiji, borbe sve atraktivnije, a to privlači i veći broj dece koja žele da se bave ovim sportom kao i publiku u salama. Čestitam svim rvačima, klubovima, stručnom štabu i očekujemo izuzetno zanimljiv nastavak u Super ligi", izjavio je predsednik Rvačkog saveza Centralne Srbije, Đorđe Kalanović.

Inače, Super liga je najveći stepen takmičenja u našoj zemlji, a četiri najbolja kluba sastaće se u PlayOff-u u decembru ove godine.