InfoFoto: Nova.rs - Aleksandra Petrović

Majka i troje dece povređeni u požaru na Pivari STABILNO

Autor: InfoKG
08:00 | Sreda, 12 01 2022

Trojica dečaka uzrasta od dve do osam godina i njihova majka, povređeni u požaru koji je izbio sinoć u porodičnoj kući na Pivari, su van životne opasnosti i nalaze se u ovdašenjem Univerzitetskom kliničkom centru, prenose mediji. Požar je navodno nehotice izazvao otac mališana, koji je novinarima ispričao da je neoprezno rukovao flašom benzina, koji je hteo da sipa u motornu testeru.

U porodičnoj kući u naselju Pivara sinoć je oko 18 časova izbio požar i tom prilikom su povrđene četiri osobe, majka i troje dece. Brzom i efikasnom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a ekipa Hitne pomoći je zbrinula povređene i prevezla ih u Univerzitetski klinički centar. 

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove Slobodana Milisavljevića trojica dečaka od dve, četiri i osam godina, kao i njihova majka, imali su opekotine po rukama i licu. Dodaje da su povređeni stabilno i van životne opasnosti, prenose mediji. 

Navodno je otac mališana nehotice izazvao požar u kući. Prema njegovim rečima sa komšijom je počeo da seče drva za ogrev i hteo je da sipa benzin u motornu testeru. Benzin je prsnuo iz flaše na obližnji šporet, odakle se vatra brzo proširila na celu prostoriju u kojoj su, kako kaže, bili njegova supruga i tri sina. Nesrećni otac je porazbijao stakla na prozorima i izneo decu iz kuće.

Izvor: RTS, Nova.rs, RTV Pink