InfoFoto: kragujevac.rs

Mališani u Dobrači dobili novo igralište

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 12 12 2022

U dvorištu izdvojenog odeljenja Osnovne škole “21. oktobar” u Dobrači izgrađeno je igralište za najmlađe meštane tog sela. Postavljeni su ljuljaške, tobogan, penjalice, parkovski mobilijar i tartan podloga.

Igralištu se najviše obradovalo 10 učenika izdvojenog odeljenja te škole  u Dobrači, od kojih su dva u predškolskom programu. 

Igralište je od velikog značaja za sve njih, jer dobijaju uslove za igru i druženje kao njihovi vršnjaci u gradu i zato smo veoma zahvalni i školi i gradu i komapniji CTP Invest”, kaže učitelj Miloš Taković. 

Sprave za igralište napravili su i montirali radnici  su radnici preduzeća Šumadija d.o.o., sredstva za te namene je donirala holandska kompanija CTP Invest koja posluje u Srbiji. 

Puno nam je srce kada vidimo sreću na licima dece i ovo je druga donacija u Kragujevcu posle igrališta izgrađenoj na gradskoj lokaciji, a biće ih još. Imamo sjajnu saradnju sa gradom, a kao odgovorna kompanija uvek vraćamo zajednici u kojoj poslujemo dajući svoj doprinos. CTP Srbija je holandska firma koja posluje u 10 zemalja centralne i istočne Evrope. U Kragujevcu je izgradila dve fabrike kompanije Janfeng, a sa izgradnjom treće počinje krajem meseca”, najavio je rukovodilac biznis razvoja kompanije CTP Srbija, Petar Kolognat.

Prema rečima člana Gradskog veća za sport, Predraga Stevovića, izgradnjom igrališta i na seoskom području grad želi da pokaže da mu je stalo da mladi ne odlaze iz svojih sela. 

Dečije igralište izgrađeno u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, istog je kvaliteta i sadržaja kao i ona u samom centru grada, jer želimo da svi imaju istu šansu na obrazovanje i bavljenje sportskim aktivnostima. Zato imamo pravo da kažemo da Kragujevac jeste lider u pravljenju igrališta za decu i sportskih terena na otvorenom. Ono na šta sam izuzetno ponosan je što i u ovako izazovnim vremenima i država i grad imaju snage da ulažu u zdravlje nacije. Odgovornim stavovima lokalna samouprava daje podstrek domaćim ili stranim kompanijama koje posluju kod nas da aktivno učestvuju u zajednici doniranjem i podrškom kao što je kompanija CTP Srbija donirala sredstva za izgradnju ovog igrališta u Dobrači i Rudničkoj ulici, koje smo nedavno predali na upotrebu našim najmlađim sugrađanima. Pored ostalog, kazao je Stevović, to je i način da mlade motivišemo da izađu iz svojih kuća, ostave računare, tablete i mobilne telefone i svoje slobodno vreme provedu u prirodi sa svojim vršnjacima”, kaže Stevović.

Iz lokalne samouprave najavljuju da će do kraja godine biti otvorena još dva igrališta i to u mesnim zajednicama Lepenica i 21. oktobar u Ulici Slovačkih pobunjenika.