InfoFoto: Crveni krst Kragujevac - Arhiva

Mesec solidarnosti: KORPA DOBROTE u Delta parku

Autor: InfoKG
11:30 | Petak, 22 09 2023

U okviru obeleževanja Meseca solidarnosti, Crveni krst Kragujevac oerganizovaće akciju “Korpa dobrote” sutra od 10 do 14 časova u Delta parku, tačnije u hipermarketu Mega Maxi.  

Crveni krst Kragujevac od 14.septembra do 17.oktobra obeležava Mesec solidarnosti, u okviru koga će se sprovesti različite aktivnosti, kojima se pomaže ugroženim pojedincima i porodicama. 

Jedna od takvih primera je i akcija “Korpa dobrote”, koja će biti održana u sutra, 23.septembra, od 10 do 14 časova u prostoru “Delta parka”.

Ova akcija gradi svoju tradiciju već nekoliko godina i zasniva se na volji naših sugrađana da, prilikom svoje nabavke u mega - marketu, kupe jedan ili više artikala namirnica i stave ih u korpu, tzv "Korpu dobrote", od kojih kasnije Crveni krst Kragujevac formira pakete pomoći. Ovim paketima se pomaže i ublažava siromaštvo marginalizovanih porodica na seoskom području, ali i porodica u gradu, koje zbog nekih razloga (zaduživanje u kreditima, trenutna bolest ili finansisjka situacija i sl.) imaju problem, a ne mogu da ostvare dugotrajnije vrste pomoći”, saopšteno je iz kragujevačkog Crvenog krsta.  

Akcija “Korpa dobrote” organizuje se dva puta godišnje i to u tokom Nedelje Crvenog krsta u maju i Meseca solidarnosti u septembru.