InfoFoto: mgsi.gov.rs

Mihajlović: Radovi na deonici puta Kragujevac – Batočina krajem marta

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 14 03 2019

Radovi na deonici puta od Kragujevca do Batočine u dužini od pet kilometara trebalo bi da počnu krajem marta. To je najavila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, na sastanku sa gradonačelnikom Čačka i predsednicima opština Lučani, Požega, Lapovo i Batočina, sa kojima je razgovarala o početku izgradnje deonice Koridora 11 od Preljine do Požege i završetku saobraćajnice Kragujevac-Batočina.

"Mihajlovićeva je istakla da je Ministarstvo tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć lokalnim samoupravama da se adekvatno pripreme za početak radova koji su planirani na proleće. Predsednici navedenih lokalnih samouprava uverili su potpredsednicu Mihajlović da će rešenja o eksproprijaciji parcela biti gotova u najskorijem roku, nakon čega sledi izdavanje građevinskih dozvola i otpočinjanje radova", objavljeno je na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture . 

Deonica autoputa Prelјina-Požega duga je 30,96 kilometara, radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani LTD“, ugovorena vrednost radova iznosi 450 miliona evra.

Deonica od Kragujevca do Batočine duga je pet kilometara, a početak radova planiran je krajem marta. 

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture