InfoFoto: mgsi.gov.rs

Putari na raport svake nedelje kod ministarke Mihajlović zbog kašnjenja u izgradnji puta Kragujevac–Batočina

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 23 10 2019

Očekujem da radovi na deonici puta Kragujvac – Batočina, u dužini od pet kilometara, budu završeni do kraja marta 2020. To je rekla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović na sastanku sa učesnicima ovog projekta, koji je organizovala zbog nezadovoljstva efikasnošću radova. Najavila je da će zbog toga sastanci ubuduće biti održavani svake sedmice i da će na njima biti proveravan napredak. 

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je sa učesnicima u projektu izgradnje puta Kragujevac-Batočina, koji je važan za povezivanje Kragujevca sa Koridorom 10. Ona je rekla da nije zadovolјna efikasnošću radova i koordinacijom među učesnicima u projektu. 

Očekujem da investitor, izvođač i projektant rešavaju probleme, da ispoštuju dogovor i da ova deonica bude završena do kraja marta 2020. godine. Za Ministarstvo je svaki projekat važan, bilo da je on mali ili veliki, jer na tzv. malim projektima, kakav je deonica od pet kilometara puta, svi treba da pokažu da su sposobni da rade i na mnogo većim projektima kakve ćemo kao država raditi u narednom periodu. Za nas je završetak puta Kragujevac-Batočina podjednako važan kao i auto-putevi koje gradimo i deonice pruga koje modernizujemo”, rekla je Mihajlovićeva.

Najavila je da će ubuduće biti održavani sastanci svake sedmicem na kojima će biti proveravan napredak u izvođenju radova na putu Kragujevac – Batočina. 

Inače, sastanku su prisustvovali predstavnici investitora, JP “Putevi Srbije”, izvođača “PZP Kragujevac”, projektanta Saobraćajnog instituta CIP, kao i direktor Republičkog geodetskog zavoda, Borko Drašković. 

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture 

Foto: mgsi.gov.rs