InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

MILION za projekte udruženja u oblastima od značaja za grad

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 04 03 2023

Iz lokalne kase opredeljeno je milion dinara za finansiranje projekata udruženja i organizacija u oblastima od značaja za grad Kragujevac za 2023., sa kojima su potpisani ugovori u Skupštini grada. 

Na konkursu je učestvovalo 19 udruženja koje je komisija vrednovala i odlučila da finansijski podrži realizaciju devet projekata. 

Među tih devet projekata  imamo par jubileja kao što su 120 godina od osnivanja Kola srpskih sestara koji smo podržali kroz  manifestaciju „Nadeždina zakletva“ zbog obeležavanja 150 godina od rođenja slikarke Nadežde Petrović, projekte dva udruženja matematičara, razvoj univerzitetskog sporta kroz organizaciju jednog velikog studentskog krosa, dva boračka udruženja i njihove manifestacije, projekat studentskog preduzetništva, studentsko takmičenje u besedništvu „Sretenjske besede“ i jednu manifestaciju Udruženja ljubitelja fića”, izjavio je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić.

Nada se da će sledeće godine biti veći budžet za finansiranje projekta udruženja i organizacija u oblastima od značaja za grad Kragujevac, kako bi bilo obuhvaćeno više udruženja i kako bi imali više sredstava na raspolaganju za te namene.