InfoFoto: kragujevac.rs

Ekološka udruženja dobila pola miliona

Autor: Branko Vukašinović
14:41 | Sreda, 24 05 2017

Za realizaciju projekata šest kragujevačkih ekoloških udruženja dobilo je od lokalne samouprave 500.000 dinara. Novac je dodeljen na osnovu Konkursa za dotacije udruženjima u oblasti životne sredine i održivog razvoja u 2017. godini.

U zgradi Gradske uprave danas je član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Zoran R. Prokić potpisao ugovore sa predstavnicima tih udruženja.

Ove godine smo po ovom konkursu imali malo manje sredstava nego što smo planirali, ali težimo da ove godine posle rebalansa budžeta, raspišemo još jedan konkurs za projekte udruženja iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, i tako nadomestimo iznos od milion do milion i po dinara koji smo planirali za te namene", rekao je član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Zoran R. Prokić.

Finansijsku podršku grada Kragujevca za projekte kojima se promoviše zaštita životne sredine i održivi razvoj kao i konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja biodiverziteta, podizanja svesti javnosti, umrežavanja i programa edukacije na teritoriji grada Kragujevca, dobili su: Glјivarsko društvo Šumadije, Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Ekološko istraživačko društvo “Mladen Koroman“, zatim Odred izviđača “Bogolјub Boba Popović“, Udruženje građana “Stakleno zvono“ i Udruženje mladih entuzijasta.