InfoFoto: minrzs.gov.rs

Ministar Đorđević se sastao za Goranom Nikolićem, obećana podrška u daljim aktivnostima

Autor: InfoKG
15:01 | Petak, 16 08 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa srpskim paraolimpijcem i upravnikom Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra", Goranom Nikolićem, sa kojim je razgovarao na temu sistemskog unapređenja položaja osoba sa invaliditetom. Poručio je da su osobe sa invaliditetom ravnopravni članovi društva i da će ministarstvo nastojati da svakoj grupaciji osoba sa invaliditetom omogući da oblikuje, izražava i realizuje svoje razvojne potrebe.

"Ministarstvo je prepoznalo veliki značaj svega što Nikolić radi za zajednicu i želi da ga svesrdno podrži u daljim aktivnostima, kako bi sve osobe sa invaliditetom uživale jednako kvalitetne uslove za život i rad", naveo je Đorđević u saopštenju za javnost.

Đorđević je najavio da će ministarstvo podržati obeležavanje Međunarodnog dana belog štapa koji će biti održan 15. oktobra.

Goran Nikolić se nedavno vratio iz američkog grada Čikaga, gde je učestvovao u humanitarnoj trci u okviru koje je istrčao 77 uzastopnih maratona za 77 dana kako bi prikupio sredstva za završetak sportske sale Bogoslovije "Sveti Jovan Zlatousti" u Kragujevcu, čime bi Srbija dobila paraolimpijsku akademiju u punom kapacitetu po ugledu na svet.
 

Izvor: Beta