InfoFoto: InfoKG

Na GRADSKIM BAZENIMA i po 1.000 Kragujevčana dnevno (FOTO)

Autor: InfoKG
14:30 | Petak, 04 08 2023

Gradske bazene u Kragujevcu dnevno poseti u proseku oko 1.000 građana, a vikednom je taj broj i duplo veći. To su za InfoKG potvrdili iz Sportskog privrednog društva Radnički. Naglašavaju da poslednji razultati analiza vode na bazenima pokazuju da je bezbedna za kupanje.  

Kupališna sezona na Gradskim bazenima u Kragujevcu počela je 22. juna. Od tada to danas, u zavisnosti od vremenskih prilika, bazene dnevno poseti oko 1.000 građana.  

Najviše je posetilaca vikendom, kada na bazenima bude i po 2.000 građana. Radnim danima Kragujevčani uglavnom dolaze u popodnevnim časovima, kada završen sa poslom i drugim obavezama”, kažu za InfoKG u SPD Radnički.  

Naglašavaju da je na Gradskim bazenima voda bezbedna za kupanje. 

Analize vode na Gradskim bazenima Institut za javno zdravlja Kragujevac obavlja jednom nedeljno. Rezultati su, kao i do sada, pokazali da je voda bakteriološki i hemijski bezbedna za kupanje”, poručuju iz SPD “Radnički”.   

Kao i svake godine, na svim kulama oko bazena su spasioci koji brinu o bezbednosti kupača. Takođe, na Gradskim bazenima tokom čitave letnje sezone funkcioniše i posebna ambulanta zdravstvene zaštite. 

Radno vreme Gradskih bazena u Kragujvecu je od 10:30 do 18 časova. Cena ulaznica je 400 dinara, a za učenike osnovnih i srednjih škola 300 dinara, uz đačku knjižicu na uvid. Cena ulaznice za sve posetioce od 16 do 18 časova iznosi 200 dinara.

Galerija slika