Info

Najboljih 100 studenata kragujevačkog Univerziteta dobilo stipendije

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Utorak, 06 06 2017

Stipendiju “Dositeja” Ministarstva omladine i sporta ove godine je dobilo 100 najboljih studenata kragujevačkog Univerziteta, u visini od po 300.000 dinara. Predstavnici Fonda za mlade talente uručili su danas u Svečanoj sali Rektorata studentima ugovore o stipendiranju.

Stipendiju je dobilo 46 studenata osnovnih akademskih studija, 19 studenata integrisanih akademskih studija i 35 studenata master akademskih studija.

Ovogodišnji konkurs bio je raspisan za stipendiranje do 850 najbolјih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija.

“Dositeja” je nagrada, odnosno stipendija koja se od 2010. godine dodelјuje talentovanim i uspešnim učenicima i studentima. Naziv nagrade inspirisan je najpoznatijim srpskim prosvetitelјem i reformatorom - Dositejem Obradovićem, koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u našoj istoriji.

Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta na godišenjem nivou stipendira i nagrađuje oko 2.500 učenika srednjih škola i studenata. Od dana od kada je osnovan, Fond je kroz stipendije i nagrade stipendirao blizu 21.200 studenata i učenika srednjih škola.