Info

InfoKG 7 dana: Novi „500L“ investicija za budućnost, Kragujevac na sajmu „Put svile“ u Kini, Teodorina i Nedina borba, otvoreni ambulanta u Šumaricama i “LC Waikiki”, počela kupališna sezona…

Autor: Branko Vukašinović
10:04 | Nedelja, 11 06 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Ulaganje u novi “Fiat 500L” investicija za budućnost, kineskim investitorima Kragujevac se predstavio skupom projekata pod nazivom “Kapija Evrope“ na sajmu "Put svile", Teodorina i Nedina borba, Stipendiju “Dositeja” dobilo 100 najboljih studenata kragujevačkog Univerziteta, borba za direktorske fotelje u “Čistoći” i “Zelenilu”, otvoreni ambulanta u Šumaricama i “LC Waikiki” u “Plazi”, kulinari osvojili 11 medalja, osobe sa invaliditetom dobile specijalizovano vozilo gradskog prevoza, Etiopljani sklopili posao sa Zastava oružjem, počela kupališna sezona na bazenima i jezeru u Šumaricama...

Ulaganje u redizajnirani model “Fiat 500L”, koji se proizvodi u Kragujevcu, je izuzetna investicija za budućnost, izjavila je za “Novosti” generalna direktorka “FCA Srbija”, Silivaj Verneti. Opširnije ovde: Silvija Verneti: Ulaganje u novi “Fiat 500L” izuzetna investicija za budućnost.

Kineskim investitorima Kragujevac se predstavio skupom projekata pod nazivom “Kapija Evrope“ na sajmu "Put svile" koji je održan u kineskom gradu Sian. Reč je o projektima Industrijski park “Feniks“, Filmski grad “Valter studio“, Zabavni park “Zmajeva zemlja“ i “Put hrane“. Opširnije ovde: Kinezi saznali naše želje: Hoćemo Filmski grad Valter i Zmajevu zemlju.

Mala Teodora Vranješević, koja na klinici u Frankfurtu bije životnu bitku, u iščekivanju transplantacije koštane srži dobila je tešku infekciju i nije dobro. Zahvat je za sada odložen, a roditelji se mole Bogu da je spase infekcije. Opširnije ovde: Teodora ima tešku infekciju, transplantacija odložena.

Stipendiju “Dositeja” Ministarstva omladine i sporta ove godine je dobilo 100 najboljih studenata kragujevačkog Univerziteta, u visini od po 300.000 dinara. Predstavnici Fonda za mlade talente uručili su u Svečanoj sali Rektorata studentima ugovore o stipendiranju. Opširnije ovde: Najboljih 100 studenata kragujevačkog Univerziteta dobilo stipendije.

Za funkciju direktora u Javno-komunalnom preduzeću “Čistoća” bori se pet kandidata, dok u “Zelenilu” samo jedan, objavila je Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća, čiji je osnivač grad. Opširnije ovde: Direktorska fotelja u “Čistoći” primamljiva za 5 kandidata, u “Zelenilu” samo za jednog.

U naselju Šumarice svečano je otvorena ambulanta kojoj gravitira 6.000 Kragujevčana. Vrednost objekta površine 160 kvadrata je 22,5 miliona dinara, a izgaradnju je finansirala Fondacija “Dragica Nikolić“. Za početak, uposleni su jedan lekar i medicinska sestra. Opširnije ovde: Šumarice dobile ambulantu u kojoj može da se leči 6.000 Kragujevčana.

Vodeći turski modni brend, “LC Waikiki”, otvorio je u "Plazi" prvu prodavnicu u našem gradu, a 13. po redu u Srbiji. Ako je suditi po prvim reakcijama kupaca koji su se na samom otvaranju, a i u ostatku radnog vremena, okupili i pazarili u velikom broju, “LC Waikiki” će brzo postati omiljena destinacija za šoping svih Kragujevčana. Opširnije ovde: Otvorena “LC Waikiki” prodavnica u "Plazi".

Među više od 300 takmičara iz 20 država sveta na Međunarodnom takmičenju "Niški zlatni kotlić 2017", zablistali su kragujevački kulinari koji su osvojili 11 medalja i dva pehara. Opširnije ovde: Kulinari opet zablistali: 11 medalja i dva pehara za mladi takmičarski tim.

Uz pomoć humanih ljudi, mala Kragujevčanka Neda Kujundžić otputovala je u Beč na prvu u nizu transplantacija matičnih ćelija. Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja, jer Nedu očekuju još tri transplantacije i nekoliko rehabilitacija, takođe u inostranstvu. Opširnije ovde: Neda u Beču na prvom u nizu tretmanu matičnim ćelijama, akcija prikupljanja pomoći za dalje lečenje se nastavlja.

Gradska agencija za saobraćaj pustila je u rad specijalizovano kombi vozilo namenjeno za prevoz osoba sa invaliditetom koje koriste invalidska pomagala i osobama sa teškim motornim smetnjama. Opširnije ovde: Osobe sa invaliditetom dobile specijalizovano vozilo gradskog prevoza.

Predstavnici vojne fabrike "Etio plastik industri" iz Etiopije posetili su Srbiju kako bi sagledali mogućnosti saradnje sa ovdašnjom namenskom industrijom, te su obišli i kragujevačku fabriku "Zastava oružje", zainteresovani za saradnju u transferu tehnologija. Za sada je potvrđen posao za pištolj CZ-999. Opširnije ovde: Etiopljani sklopili posao sa Zastava oružjem, transfer tehnologija za CZ-999.

Kupališna sezona na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama zvanično je počela. Opširnije ovde: Počela sezona na bazenima i jezeru.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.